ΝΕΓΚΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Ο Χρήστος Νέγκας, γεννημένος το 1986 στην Αμαλιάδα, αντιπροσωπεύει μια πολυπράγμων προσωπικότητα που έχει αφοσιωθεί τόσο στον χώρο του ποδοσφαίρου όσο και στον τομέα των επιχειρήσεων.

Από νεαρή ηλικία, ασχολήθηκε ενεργά με το ποδόσφαιρο, πραγματοποιώντας εντυπωσιακή πορεία με τη φανέλα του Αστέρα Αμαλιάδας στη Δ Εθνική κατά τις σεζόν 2001-2002 και 2002-2003.

Στη διάρκεια της παραμονής του στη Ρόδο, όντας μόνιμος στον στρατό της περιοχής ως Υπαξιωματικός, συμμετείχε ενεργά σε τοπικές ομάδες όπως Φοίβος Κρεμαστής, Ευαγόρας Ρόδου και Αστέρας Παστίδας Ρόδου. Υπηρέτησε και ένα μικρό διάστημα στο νησί της Κρήτης. Μετά την αποστρατεία του, επέστρεψε στην Αμαλιάδα, όπου τα τελευταία 3 χρόνια δραστηριοποιείται επιτυχώς ως προπονητής στις ομάδες του Πεινιακού και Καλυβίων. Από τον Σεπτέμβριο του 2023, ανέλαβε τον ρόλο του δεύτερου προπονητή στον Α.Ο Αστέρα Αμαλιάδας.

Παράλληλα, είναι επιχειρηματίας, διαχειρίζοντας δύο ασφαλιστικά γραφεία στον Νομό Ηλείας, ενώ παράλληλα λειτουργεί και μια κατασκευαστική επιχείρηση αλουμινίων. Η επιτυχημένη του πορεία αποτελεί ένα παράδειγμα πολυδιάστατης αφοσίωσης και επιτυχημένης επαγγελματικής πορείας.